New Block 2


 

plaisio video left plaisio video right
 ΣΥΝΤΟΜΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Η ίδρυση των καφεζαχαροπλαστείων Χατζή σηματοδοτείται το 1908, όταν ο Σουλεϊμάν Σουλεϊμάνοβιτς ιδρύει στην οδό Βενιζέλου – ακριβώς απέναντι από την σημερινή θέση του μακροβιότερου πια καταστήματος της επιχείρησης – το μικρό γαλακτοπωλείο του.Το κατάστημα πουλά γαλακτοκομικά, κάποια υποτυπώδη ζαχαρώδη, σιροπιαστά, χαλβάδες και ροφήματα όπως γάλα και αριάνι τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο μενού του πρωινού μαζί με το βούτυρο και το μέλι- αλλά και το περίφημο Μποζά, με την ιδιάζουσα ξινόγλυκη γεύση.

Το πρώτο δηλαδή αναψυκτικό που κάνει την εμφάνισή του στα Βαλκάνια και το οποίο είναι φτιαγμένο από κεχρί, καλαμπόκι, μαγιά και ζάχαρη.

Μ΄ αυτές τις συνθήκες και ενώ η φήμη του μαγαζιού απλώνεται από στόμα σε στόμα, το εργαστήριο του Σουλεϊμάν θα μείνει στη συγκεκριμένη θέση έως το 1917, καθώς τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς θα καταστραφεί μαζί με χιλιάδες άλλα σπίτια και καταστήματα στη μεγάλη πυρκαϊά της Θεσσαλονίκης.
Έτσι προτού φύγει η χρονιά το κατάστημα μεταφέρεται στην Βενιζέλου 50.

 

1908                                      

Άνοιγμα του πρώτου καταστήματος ΧΑΤΖΗ στην οδό Βενιζέλου, ακριβώς απέναντι από τη σημερινή του θέση.

1917___________________

Μεταφορά του φημισμένου παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου στη θέση στην οποία βρίσκεται και σήμερα, στην οδό Βενιζέλου.

1969____________________ 

Αποφασίζεται και πραγματοποιείται η μεταφορά της παραγωγής, από το κατάστημα της οδού Βενιζέλου, στην περιοχή του Ιπποκράτειου. Παράλληλα ξεκινούν και οι διακινήσεις-διανομές προϊόντων με αυτοκίνητο.

1998___________________ 

Άνοιγμα του δεύτερου παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου ΧΑΤΖΗ στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 73.

1999___________________ 

Μεταφορά της μονάδας παραγωγής σε ιδιόκτητα εργαστήρια, στην περιοχή της Θέρμης.

2001___________________ 

Άνοιγμα του τρίτου παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου ΧΑΤΖΗ στην περιοχή της Καμάρας, στην οδό Εγνατία 119.

2003___________________ 

Άνοιγμα του τέταρτου παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου ΧΑΤΖΗ στην Παραλία των Νέων Επιβατών.

2005___________________ 

Ριζική ανακαίνιση του ιστορικού καταστήματος ΧΑΤΖΗ στην οδό Βενιζέλου 50.

2011 _____________________

Αναδιάρθρωση του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας με σκοπό να αντέξει στην Ελληνική Κρίση. Ίδρυση της 100% θυγατρικής εταιρείας «Χατζής Εμπορική Α.Ε.» με σκοπό την ανάπτυξη Εμπορίας Χονδρικής και δικτύων Franchise.

2012___________________

Συνεργασία με εταιρεία «Γλυκειά Εστίαση Α.Ε.»

2012___________________

Άνοιγμα νέου παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου Χατζή, με την μέθοδο franchise, στην Αθήνα στην οδό 25ης Μαρτίου 27 Ν. Σμύρνη.

Αναφορές στα Ζαχαροπλαστεία Χατζή:

AIESEC

Τα αρτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗ συνέβαλαν μέσα από τα πρόγραμματα NGO for Change και Global Cirizen της AIESEC βοηθώντας 3 άτομα, τον Marco από την Ιταλία, τον Ray από την Αυστραλία και την Sharon από την Κένυα να έρθουν στην πόλη μας, να αλληλεπιδράσουν με την τοπική μας κοινωνία και να βοηθήσουν με την εμπειρία και τη δράση τους.

53bd93b8-ef72-4858-8d5a-1ad22589c080

Ο Μάρκο (στα αριστερά) είναι από την Ιταλία και κατοικεί στη Νάπολη. Τον περασμένο Φεβρουάριο τελείωσε το μεταπτυχιακό του με ειδίκευση στη Διαχείρηση Ανθρωπίνων Πόρων. Όπως μας είπε: “Αποφάσισα να συμμετέχω στο πρόγραμμα της AIESEC επειδή ήθελα να βελτιώσω τις δεξιότητες μου και να αποκτήσω πρακτική εμπειρία βοηθώ- ντας τον ΜΚΟ ΑμεΑ ”Η ΖΩΗ” να ενισχύσει τη θέση του στην τοπική κοινωνία”.

H Σάρον προέρχεται από την Κένυα και είναι 21 ετών. Έχει ξανασυμμετέχει σε πρόγραμμα του οργανισμού αλλά αυτή τη φορά, όπως μας αναφέρει, επιδιώκει να δώσει και να πάρει όσο περισσότερα μπορεί από την εμπειρία της στην πόλη μας και την εργασία της στο κέντρο λογοθεραπείας Ελευθερία Λόγου

Ο Ray κατάγεται από την Αυστραλία και σπουδάζει Βιοϊατρικές Επιστήμες. Όπως ο ίδιος αναφέρει: “το επιστημονικό πεδίο με το οποίο σκοπεύω να ασχοληθώ στη ζωή μου μού δίνει την ευκαιρία να βλέπω με διαφορετική οπτική ορισμένα κοινωνικά ζητήματα και να θέλω να αναλάβω ρόλο για να συνεισφέρω στην επίλυση τους”. Η συμμετοχή του στο πρόγραμμα της AIESEC έχει να κάνει με την επιθυμία του να συνδιάσει την πρακτική του άσκηση με την εμπειρία να ζήσει για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό. Επιπλέον στόχος του είναι: “να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου ώστε να προσφέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο project που θα αναλάβω στο Σωματείο Λαϊκών Αγορών Πρόοδος”

——————————-

http://www.letsgo-mag.com/story/gulf-of-the-gods/1035/1/
«Wary that he has overloaded me with history, Constandinos diverts us to one of the best patisseries in town, Hatzis, where he orders a plate of honey-soaked baklava for me to try. This town is crazy about sweets, and its trademark bougatsa (a custard-filled doughnut) and toureki (fluffy bread coated in chocolate) draw sweet-tooths from all over Greece»

 ——————————–

http://www.in2life.gr/delight/bonviveur/articles/250944/article.aspx?m=25
«Σιροπιαστά γλυκά από τον Χατζή
Αν η όρεξή σας… τρέχει προς την Ανατολή, σπεύστε στον Χατζή για σιροπιαστά, παραδοσιακά πολίτικα και ανατολίτικες κρέμες και χαλβάδες. Τα μερακλίδικα κουρκουμπίνια, η τουλούμπα με βουβαλίσιο καϊμάκι και το χανούμ μπουρέκ είναι κάποια από τα highlights στου Χατζή –αν και… τσιμπημένα, αξίζει τον κόπο-, που κάνει και delivery για χάρη των Θεσσαλονικέων.»

Είμαστε χορηγοί στο «Άρσις»(κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων)
Συνεργασία με το «MYcity way”

[print_gllr id=771]